Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Informacije s sej NS SDH 22. 3. 2022

Peter Drobež imenovan za tretjega člana uprave SDH

Danes, dne 22. marca 2022 je NS SDH popolnil upravo in imenoval Petra Drobeža za tretjega člana uprave SDH. Mandat bo nastopil z dnem 1. aprila 2022.

Uprava SDH, ki je skladno z ZSDH-1 tričlanska, je nepopolna od januarja 2021. Po sprejetem sklepu NS SDH z dne 22. decembra 2021 je nominacijska komisija izvedla vse predpisane postopke za potrebe popolnitve uprave SDH in skladno z ZSDH-1 najela mednarodno kadrovsko agencijo Trenkwalder. Po opravljenih razgovorih in oceni kandidatov je nominacijska komisija upoštevajoč izkušnje kandidatov, druge zakonsko določene pogoje za člana uprave SDH in merila za ugotavljanje in vrednotenje primernosti, nadzornemu svetu SDH predlagala Petra Drobeža.

NS SDH je na podlagi poglobljene ocene kandidatov, upoštevajoč njihove strokovne, strateške, operativno - vodstvene, organizacijske in osebnostne kompetence ter tudi specifične kompetence potrdil predlog nominacijske komisije, da se za člana uprave SDH imenuje Peter Drobež.

 

Peter Drobež (1974) je univerzitetni diplomirani ekonomist Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru z več kot dvajsetimi leti delovnih izkušenj v mednarodnem korporativnem okolju. Večji del poslovne poti je deloval v Etolu, d. d., kjer je vrsto let zasedal različne vodstvene in vodilne položaje: na začetku kot vodja prodaje za Poljsko, Slovaško in Češko, v nadaljevanju pa kot pomočnik uprave za trženje in prodajo ter na koncu kot generalni direktor Frutarom Etol, d. o. o. Podjetje je v zadnjih dvajsetih letih preraslo iz manjše družbe v veliko mednarodno podjetje, ki je bilo prevzeto in tako postalo del ene izmed največjih korporacij na področju proizvodnje prehranskih komponent na svetu.

Bogate mednarodne izkušnje in znanja, ki jih prinaša v upravo SDH, so predvsem s področja korporativnega upravljanja, vodenja procesov ter upravljanja financ.

 

Nazaj na novice