Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Sporočila za javnost 20. 3. 2014

Poziv za izkaz interesa za nakup večinskega paketa delnic družbe Aerodrom Ljubljana, d. d.

Aerodrom Ljubljana, d. d., (»Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana«) je glavno letališče Slovenije, ki pokriva večino potniškega in tovornega zračnega prometa v državi in igra pomembno vlogo v letalskem logističnem segmentu v regiji. Letališče je dobičkonosno in nezadolženo.

 

Ob upoštevanju njegove geografske lege, sodobne infrastrukture z možnostjo širitve, kot tudi uravnotežene kombinacije destinacij in strank, predstavlja ljubljansko letališče edinstveno naložbeno priložnost.

 

Skupina delničarjev se je odločila za prodajo večinskega deleža (75,5%) v skupnem prodajnem postopku. Aerodrom Ljubljana, d.d., je javna delniška družba, ki kotira na Ljubljanski borzi vrednostnih papirjev.

 

KPMG je bil imenovan za finančnega svetovalca v tem prodajnem postopku. V kolikor želite pridobiti podrobne informacije glede zadevne prodaje, vam je na voljo g. Boštjan Malus, KPMG poslovno svetovanje, d.o.o, Železna cesta 8a, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefon: +386 (0)1 236 4300, e-mail: bmalus@kpmg.com oziroma g. Steffen Reeser, KPMG AG, Am Flughafen – The Squaire, 60549 Frankfurt am Main, telefon: +49 69 9587 2002, e-mail: sreeser@kpmg.com.

 

Nazaj na novice