Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Sporočila za javnost 23. 10. 2023

Odziv Slovenskega državnega holdinga na razkritje domnevnih nepravilnostih v družbi DARS

Ljubljana, 23. 10. 2023 – SDH je nemudoma po razkritju domnevnih nepravilnosti v družbi DARS, katere so bile objavljene v oddaji Fokus, na POP TV, v nedeljo, 22. 10. 2023, na sestanek pozval celotni nadzorni svet in celotno upravo družbe DARS.

Sestanek bo v torek, 24. oktobra 2023, namen obeh sestankov pa je pridobitev vseh dejstev in informacij o predmetnih zadevah, ki bodo podlaga za nadaljnje ukrepe s strani SDH. O nadaljnjih ukrepih bo javnost sproti obveščena. SDH namerava izkoristiti vsa razpoložljiva sredstva, ki jih ima na voljo kot upravljalec naložbe, da se morebitna koruptivna dejanja v bodoče preprečijo, morebiti že izvedena pa raziščejo in ustrezno kaznujejo.

Ob tem je treba upoštevati, da je DARS, d. d., javna delniška družba, ki deluje po sistemu dvotirnega korporativnega upravljanja. Vse posle vodi samostojno in neodvisno njena uprava, za nadzor uprave in poslovanja družbe pa je samostojno in neodvisno odgovoren njen nadzorni svet. SDH se torej v kakršne koli poslovne odločitve družbe niti ne more niti ne sme vpletati oziroma nanje vplivati, temveč lahko deluje le v okviru pristojnosti, ki jih uveljavlja v vlogi edinega delničarja družbe.

Nazaj na novice