Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Sporočila za javnost 17. 8. 2023

SDH na družbe s kapitalsko naložbo države naslovil priporočilo glede pomoči prizadetim v nedavnih poplavah in ob tem dopolnil tudi akt Priporočila in pričakovanja SDH

Ljubljana, 17. avgust 2023 – SDH je na družbe s kapitalsko naložbo naslovil priporočilo glede pomoči prizadetim v nedavnih poplavah, da morebitna nerazporejena letna sponzorska in donatorska sredstva v čim večji meri namenijo v humanitarne namene oziroma po svoji  presoji in zmožnostih zagotovijo dodatna sredstva za ta namen. SDH je zato dopolnil tudi akt Priporočila in pričakovanja SDH.

 

 

Nedavna naravna ujma je Sloveniji zadala hud udarec, saniranje nastale škode bo še nekaj časa krojilo slovenski vsakdan. V dneh množičnega odpravljanja posledic in velike solidarnosti prebivalstva moramo v skladu s svojimi zmožnostmi tudi organizacije izkazati svojo družbeno odgovorno naravnanost in za odpravo posledic prispevati v okviru naših zmožnosti.

 

Nekatere družbe so se že odzvale in sprejemajo različne odločitve v zvezi s tem. Tudi v SDH smo v okviru zakonskih omejitev skrbno pretehtali različne alternative in s ciljem maksimalne odzivnosti na situacijo dopolnili akt Priporočila in pričakovanja SDH v delu, ki se nanaša na sponzorstva in donacije družb s kapitalsko naložbo države. Določila v točki 3.13 smo z novo točko 3.15 razširili tako, da so družbe v primeru naravnih katastrof ali drugih nesreč odvezane omejitev pri sklepanju sponzorskih in donatorskih pogodb, če sredstva namenijo za odpravo posledic teh nesreč.  

 

Hkrati je SDH na vse družbe s kapitalsko naložbo države naslovil priporočilo, da v teh težkih razmerah svojo družbeno odgovornost v okviru zmožnosti izkažejo s prispevkom še nerazporejenih letnih sponzorskih in donatorskih sredstev v čim večji meri v humanitarne namene oziroma po svoji  presoji in zmožnostih zagotovijo dodatna sredstva za ta namen.

 

Dopolnjen akt je objavljen na spletnem mestu SDH.

Nazaj na novice