Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Sporočila za javnost 6. 2. 2023

Spremembe v sestavi Nadzornega sveta Luke Koper

Koper, 6. februar 2023 – SDH se je na današnji skupščini družbe Luka Koper, d. d.,  seznanil z odstopno izjavo članice nadzornega sveta in v izvolitev predlagal pet novih članov nadzornega sveta.  Ocenil je namreč, da je sestavo nadzornega sveta Luke Koper smiselno prilagoditi zahtevam spremenjenih gospodarskih okoliščin in prihodnjim izzivom, povezanim zlasti z ambicioznimi investicijskimi projekti, katerih pravočasna izvedba je nujna za zagotavljanje dolgoročne konkurenčnosti družbe. 

 

Globalna gospodarska kriza prinaša pomembne spremembe v količini in strukturi tovora ter v logističnih tokovih. Slednji so imeli v letu 2022 sicer pozitiven vpliv na poslovanje družbe Luka Koper, hkrati pa predstavljajo bistveno spremembo v pogojih poslovanja družbe v prihodnje. Nadalje mora družba pospešiti vlaganja v pristaniške zmogljivosti s ciljem, da bo ob zaključku izgradnje drugega tira lahko izkoristila ves njegov potencial. To je še posebej pomembno ob dejstvu, da sosednja pristanišča pospešeno vlagajo v večanje svojih zmogljivosti.

 

SDH je na podlagi navedenega ocenil, da je z namenom povečanja učinkovitosti korporativnega upravljanja smiselno deloma prilagoditi kompetenčno sestavo nadzornega sveta, in sicer zlasti na področju logistike, pristaniških sistemov, zahtevnih investicijskih projektov ter poslovnih financ in revizije.  

 

SDH ocenjuje, da bo spremenjeni, kompetenčno prilagojeni nadzorni svet lahko ustrezno podpiral razvojne načrte in delovanje družbe v pričakovanih zahtevnih poslovnih razmerah. 

Nazaj na novice