Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Sporočila za javnost 31. 8. 2022

SDH prejemnik certifikata Green Star

Slovenski državni holding, d. d. (SDH) je med prvimi petimi družbami v Sloveniji prejel certifikat Green Star, ki je prvi certifikat za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji. Pokaže, kje na poti zelene preobrazbe se posamezno podjetje nahaja. Osnova za izdajo certifikata Green Star je ESG-ocena Green Star na področju trajnostnega poslovanja in podnebnega ukrepanja, ki temelji na mednarodnih okvirjih in standardih za trajnostno poročanje ter evropski zakonodaji. Izdajatelj certifikata je Center za energetsko učinkovitost, projekt je podprlo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Za pridobitev certifikata se je SDH odločil, ker smo želeli opraviti celovit zunanji pregled in oceniti razvitost področja trajnostnega poslovanja ter identificirati področja za njegovo izboljšanje.

Kot krovni upravljavec kapitalskih naložb države v slovenskem gospodarstvu opravljamo pomembno poslanstvo, zato je potrebno, da upravljamo z zgledom tudi na tem področju. Certifikat je pomembna podlaga in spodbuda, da si bomo preko upravljanja kapitalskih naložb prizadevali prispevati k podnebno nevtralnemu gospodarstvu.

Nazaj na novice