Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Informacije s sej NS SDH 13. 12. 2016

Umrl namestnik predsednika nadzornega sveta SDH, dr. Drago Ferfolja

Sporočamo žalostno vest, da je dne 12. decembra 2016, umrl namestnik predsednika nadzornega sveta SDH (NS SDH), dr. Drago Ferfolja.

 

Dr. Drago Ferfolja (1956), doktor ekonomskih znanosti, je bil vodja prodaje motorne elektro opreme v Mahle Letrika, d. o. o., Šempeter. Svojo uspešno in bogato poslovno pot je dolgo časa gradil v mednarodni skupini Letrika, kjer je opravljal različne izvršne funkcije in bil član tudi nekaterih nadzornih svetov slovenskih družb.

 

Za člana NS SDH je bil s strani Državnega zbora RS imenovan 17. julija 2015. Bil je izkušen in zelo spoštovan član NS SDH. Z izjemnim občutkom za sodelovanje je delovanju NS SDH tudi s svojimi jasnimi, kakovostnimi in argumentiranimi stališči pustil neizbrisen pečat. 

 

SDH je o predčasnem prenehanju mandata namestnika predsednika nadzornega sveta SDH obvestil Državni zbor RS, ki je skladno s 40. členom ZSDH-1 na predlog Vlade pristojen za imenovanje članov NS SDH, Vlado RS in Ministrstvo za finance.

 

Prav tako bo NS SDH v kratkem imenoval tudi novega namestnika predsednika NS in nadomestnega člana Komisije NS SDH za tveganja.

 

NS SDH ostaja sklepčen in deluje nemoteno ter sprejema vse potrebne odločitve.

 

Nazaj na novice