Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Sporočila za javnost 4. 7. 2016

Pripravljalna dejanja na začetek prodaje NLB, d. d. po metodi IPO se nadaljujejo

Rezultat referenduma v Veliki Britaniji je privedel do povečane volatilnosti na finančnih trgih. SDH se je skupaj s finančnim svetovalcem Deutsche Bank odločil, da se načrtovane predtrženjske dejavnosti (konkretno non-deal road-show), ki so bile načrtovane v juliju, prestavijo na kasnejše obdobje, ko se stanje na finančnih trgih umiri. 

 

Časovnica predvidenih dejavnosti glede postopka prodaje NLB, d. d. ostaja nespremenjena in cilji še vedno ostajajo enaki, saj sprejeti časovni okvir ponuja in omogoča dovolj časa za stabilizacijo razmer na finančnih trgih in kakovostne priprave na prodajo. Imenovani so bili tudi vsi pravni svetovalci in pripravljalna dejanja potekajo kot so bila načrtovana.

 

Ne glede na navedeno pa bodo v tem času opravljena nekatera načrtovana srečanja s potencialnimi mednarodnimi institucionalnimi investitorji (cornerstone investors) z namenom ohranjanja in spodbujanja njihovega interesa.

 

Za zagotovitev ustrezne priprave na začetek prodajnega postopka bosta v kratkem popolnjena tako nadzorni svet kot tudi uprava NLB.

Nazaj na novice