Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Sporočila za javnost 16. 6. 2016

Odziv SDH glede uvedbe postopka na KPK

Slovenski državni holding, d. d. (SDH) je bil preko spletne strani Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) obveščen o uvedbi dveh postopkov, od katerih se eden nanaša tudi na SDH.

 

KPK navaja, da je v »izjavah predsednice nadzornega sveta Luke Koper, dr. Alenke Žnidaršič Kranjc na TV Slovenija v oddaji Odmevi, dne 15. junija 2016, je zaznala sum nezakonitega vplivanja na predsednico nadzornega sveta družbe s kapitalsko naložbo države s strani predsednika uprave SDH Marka Jazbeca glede vplivanja na postopke prodaje podjetja Vinakoper, hkrati pa naj bi razpolagal s podatki, ki jih drugi delničarji niso imeli, kar bi morda lahko pomenilo celo sum zlorabe notranjih informacij«.

 

Javnost obveščamo, da je SDH dne 16. 6. 2016 na spletni strani objavil odziv glede neresničnih navedb Luke Koper, prav tako pa je istega dne objavil tudi dopis, ki je bil poslan na družbo Luko Koper glede prodaje podjetja Vinakoper. Dopis, ki je bil uradno poslan družbi, ne pomeni suma nezakonitega vplivanja na predsednico NS, temveč je SDH zasledoval načelo skrbnega in odgovornega gospodarja in družbo opozoril na morebitna tveganja poslovne škode. 

 

SDH bo tekom postopka KPK pojasnil in razkril vsa relevantna dejstva.

Nazaj na novice