Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Sporočila za javnost 9. 5. 2016

Prikaz nasprotnih dejstev na članek pozareport.si »Govorice. Spektakularna poteza Jazbeca in SDH: Borut Jamnik za šefa NLB?«

SDH se odziva na govorice v članku pozareport.si, ki je bil objavljen dne 9. 5. 2016 in bo skladno z Zakonom o medijih zahteval objavo prikaza nasprotnih dejstev.

 

Pristojnost in odgovornost za izbor predsednika uprave NLB in HSE je na obeh nadzornih svetih

 

V članku z naslovom »Govorice. Spektakularna poteza Jazbeca in SDH: Borut Jamnik za šefa NLB?« so navedene izmišljene navedbe. Novinar se pred objavo spornega članka ni obrnil na SDH za pojasnila, temveč je članek gradil izključno na uporabi govoric oz. medijskih spinov.

 

Navedene informacije o »spektakularnih potezah Jazbeca in priprave terena za Jamnika kot novega predsednika uprave NLB ter Gorazda Skubina za predsednika uprave HSE« so torej povsem izmišljene in jih najostreje zanikamo. Oba nadzorna sveta, tako NLB kot tudi HSE sta, skladno z zakonom, ki ureja gospodarske družbe, pri izboru predsednika uprave samostojna in neodvisna in za to nosita polno odgovornost. Uprava SDH pri imenovanju uprav družb nima nobenih pristojnosti in v te postopke ne posega in ne more posegati, je pa njena pristojnost in naloga čimprejšnja popolnitev NS NLB.

 

Nazaj na novice