Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Sporočila za javnost 17. 3. 2016

SDH podpira nadaljevanje postopka dokapitalizacije in privatizacije družbe Paloma, d. d.

V članku avtorja Sebastjana Morozova z naslovom »Privatizacija Palome tik pred propadom« ki je bil objavljen v torek, dne 16. marca 2016, na 1. strani časnika Dnevnik in se je nato nadaljeval na 5. strani pod naslovom »Razburkana privatizacija Palome tik pred propadom«, je zapisanih več neresničnih in zavajajočih navedb, ki jih v nadaljevanju zanikamo in pojasnjujemo s podajanjem točnih dejstev in informacij. 

 

Napačna je navedba: »Če se ne bo zgodil čudež oziroma hitra razrešitev sodnega spora, ki sta ga sprožila dva mala delničarja, za kar pa skorajda ni možnosti, naj bi namreč Slovenski državni holding (SDH) privatizacijo Palome ustavil najpozneje maja, zatrjujejo naši viri.« Te navedbe v celoti ne držijo. SDH ne namerava ustaviti aktualnega postopka dokapitalizacije in privatizacije družbe Paloma. SDH podpira aktualni postopek dokapitalizacije, katerega nadaljevanje predvideva privatizacijo družbe. To je potrdil tudi z glasovanjem na skupščini delničarjev Palome, kjer je bil predlog uprave za dokapitalizacijo s strani Abris Capital Partners potrjen z 99 odstotkov oddanih glasov.

 

Prav tako ne drži navedba: »K ustavitvi privatizacijskega postopka naj bi se država nagibala izključno s ciljem, da Palomo potegne iz sodnih mlinov.« Dejstvo je, da postopek dokapitalizacije družbe Paloma, po zaključku katere je predvidena privatizacija te družbe, vodi družba Paloma s pomočjo pravnih in finančnih svetovalcev. Prav tako je Paloma na Okrožno sodišče v Mariboru vložila ugovora zoper začasni odredbi in odgovore na tožbe, s katerimi se izpodbija skupščinski sklep o povečanju kapitala sprejet na skupščini 5. 1. 2016. SDH ni stranka v prej navedenem sodnem postopku in ne more ustaviti postopka dokapitalizacije oz. privatizacije. Prav tako ne more enostransko razveljaviti sklepa skupščine o dokapitalizaciji, ki je sestavni del aktualnega postopka dokapitalizacije, po zaključku katerega je predvidena privatizacija družbe Paloma.

 

Nazaj na novice