Vabilo na izobraževalno srečanje

POSLOVODNIM IN NADZORNIM ORGANOM DRUŽB V DELNI IN VEČINSKI LASTI RS IN SDH vsem članom organov

Izobraževanja 22. 5. 2015

Področja notranje revizije in praktični primer revizije korporativnega upravljanja

Datum izobraževanja: 22. maj 2015, ob 00.00h do 00.00h
Lokacija:

POSLOVODNIM IN NADZORNIM ORGANOM DRUŽB V DELNI

IN VEČINSKI LASTI RS IN SDH

vsem članom organov

 

VABILO NA IZOBRAŽEVALNO SREČANJE 8/2015:

 

##FormImageLink#ID=26##

 

Naslov predavanja: Področja notranje revizije in praktični primer revizije korporativnega upravljanja

Datum izvedbe:       v četrtek 4. 6. 2015 od 14. do 16. ure

Lokacija:                  Uradni list (Rotonda), Dunajska 167, Ljubljana (dvorana v pritličju, parkiranje: garaža Smelt, LPP: 6, 8, 11).

 

 

Spoštovani,

 

vljudno vas vabimo, da se udeležite osmega izobraževalnega srečanja, ki bo organizirano v četrtek, 4. 6. 2015, od 14. do 16. ure v dvorani Uradnega lista, Dunajska 167, Ljubljana (Rotonda, dvorana v pritličju).

 

Notranja revizija je dolžna revidirati notranje kontrole gospodarske družbe, njeno upravljanje tveganj in njeno upravljanje. Medtem ko so revizije notranjih kontrol v splošnem prisotne (z različno razvitostjo podajanja mnenj o njih), pa je pri upravljanju tveganj marsikje notranja revizija šele v pomoč pri njegovi vzpostavitvi. V manjši meri ali ponekod še sploh ne je prisotno tudi revidiranje korporativnega upravljanja.

 

Na predavanju bomo v prvem delu predstavili, kaj naj uprava in nadzorni svet pričakujeta od notranje revizije na posameznih področjih. V drugem delu bo predstavljen primer izvedene revizije korporativnega upravljanja v veliki gospodarski družbi v večinski državni lasti, predvsem razlogi za izvedbo revizije, vsebina in način izvedbe revizije, vloga uprave in nadzornega sveta pri izvedbi revizije ter izzivi pri izvedbi revizije.

 

Po opravljenem izobraževanju bodo udeleženci lažje prepoznali, kaj naj pričakujejo od notranje revizije, pa tudi svojo vlogo v revizijah korporativnega upravljanja.

 

Komu je izobraževanje namenjeno:

  • članom nadzornih svetov,
  • članom uprav,
  • notranjim revizorjem,
  • ključnim zaposlenim v gospodarskih družbah.

 

Predavateljici:

mag. Blanka Vezjak, lastnica in prokuristka Vezjak svetovanje, d. o. o., družbe za svetovanje pri obvladovanju tveganj in revidiranje poslovanja (predstavitev področja notranje revizije)

 

Maja Romih, direktorica Službe notranje revizije v Zavarovalnici Triglav, d. d. (praktična izvedba revizije korporativnega upravljanja)

 

Obe predavateljici sta pooblaščeni revizorki in preizkušeni notranji revizorki, z dolgoletnimi izkušnjami na področjih revidiranja, obvladovanja tveganj in upravljanja družb.

 

Način izvedbe: klasično predavanje s primeri iz prakse

 

Izobraževalno srečanje je brezplačno in poteka v organizaciji Slovenskega državnega holdinga.

 

Za lažjo organizacijo vašo udeležbo potrdite preko prijavnice zgoraj.

 

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo.

 

Nazaj na vsa izobraževanja