Aktualno

Ključne novice in obvestila na enem mestu. 

Informacije s sej NS SDH 29. 11. 2022

Informacija s seje NS SDH z dne 29. november 2022

Na redni seji se je sestal Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga, d. d. (NS SDH), ki je, med drugim, podal soglasji k Letnemu načrtu upravljanja kapitalskih naložb (LNU) za leto 2023 in k Merilom za merjenje uspešnosti poslovanja družb s kapitalsko naložbo države, ki ju bo v nadaljevanju obravnavala tudi Vlada RS.

 

NS SDH je obravnaval celovito informacijo o pripojitvi DUTB k SDH konec leta 2022. Seznanil se je s pogodbo o pripojitvi, letnimi poročili prevzete in prevzemne družbe za zadnja tri poslovna leta in revidiranim zaključnim poročilom DUTB. NS SDH je zatem podal soglasje k načinu izvedbe pripojitve, sprejel poročilo nadzornega sveta SDH o pregledu pripojitve in potrdil predlog sklica skupščine SDH, na kateri se bo odločalo o soglasju k pripojitvi prevzete družbe DUTB k prevzemni družbi SDH, ter na kateri bo sprejet tudi nov statut SDH in imenovan revizor za poslovna leta 2022-2024.

 

SDH na podlagi vladne uredbe in podpisane pogodbe o pripojitvi kot univerzalni pravni naslednik vstopa v vsa pravna razmerja DUTB. Pripojitev bo uradno veljavna z dnem, ko bo vpisana v sodni register, tj. konec decembra 2022.

Nazaj na novice